Pehal na humanitarnoj utrci Mliječna staza 2022.

Ove godine se humanitarna utrka Mliječna staza odvijala na tisućama staza diljem Hrvatske! Uključili smo se i mi iz tvrtke Pehal i trčali, hodali, vozili… Sudjelovanjem u Mliječnoj stazi svoje vrijeme za zdravlje pretvorili smo u podršku mentalnom zdravlju djece i mladih!

Završila je šesta UNICEF-ova utrka Mliječna staza!

Više od 6600 sudionika, među kojima djeca, mladi, škole, donositelji odluka, stručnjaci, udruge, poznate osobe, simbolično su prikupljali zelene vrpce u znak podrške. UNICEF je kroz kotizacije, donacije građana i podršku tvrtki prikupio 1,1 milijun kuna.

Prikupljena sredstva UNICEF će uložiti u podršku programu PoMoZi Da koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, odnosno u osposobljavanje i unaprijeđenje vještina više od 400 odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske, što će pozitivno direktno utjecati na više od 20.000 učenika osnovnih i srednjih škola.

„Zahvaljujući podršci ljudi diljem Hrvatske, partnera i podržavatelja, ali i otvorenosti prvenstveno mladih i stručnjaka, Mliječna staza ove je godine postigla vrlo važna dva cilja. Prikupili smo sredstva koja ćemo uložiti u podršku mentalnom zdravlju djece i mladih, ali i pokrenuli glasan javni razgovor o ovoj temi koja je još uvijek obavijena stigmama, diskriminacijom, nerazumijevanjem, strahom i – tišinom.“ Izjavila je Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i zahvalila svim sudionicima, korporativnim partnerima, donositeljima odluka i osobama iz javnog života koji su i ove godine podržali Mliječnu stazu.